top of page

Om Tass i Hand

Karin Andersson (FD Prytz)

Jag som driver Tass i Hand heter Karin Andersson (tidigare Prytz). Jag är diplomerad hundpsykolog och hundinstruktör.  Jag har tävlat i Svenska landslaget i freestyle och har representerat Sverige på VM, NM och SM

Jag har tillsammans med min man och våra barn i dagsläget två hundar - Sansa & Vilja (Båda flatcoated retrievers).

Som liten hade jag som många andra en dröm om en alldeles egen hund, en fyrbent vän att alltid ha vid min sida. Vid 9 års ålder blev drömmen sann och en engelsk springer spaniel vid namn Maja kom in i mitt liv. Mitt intresse för hundar och hundträning har sedan den dagen vuxit sig väldigt stort och min kunskap har ständigt ökat. Mina förhoppningar är att kunna hjälpa alla hundägare och hundar att uppnå ett bra samarbete, en stor förståelse samt en glädjefylld relation. För det är just det ett liv med hundar borde innehålla, glädje!

Alla kurser/föreläsningar och privatträningspass på Tass i hand bygger på modern beteendevetenskap och inlärningspsykologi enligt etologiskt och etiskt korrekta metoder. Min träning baseras på kunskap, förståelse, samarbete och glädje. Fyra ord som jag värdesätter högt i hundträning.

Kunskap - något som krävs av oss ägare för att veta hur vi ska bemöta våra hundar.
Att veta var ett beteende har sitt ursprung är av högsta vikt för att kunna bemöta det på rätt sätt.Förståelse - att ha förståelse för hunden som art, ras och individ är grunden i all hundträning.Samarbete - I relationen hund-människa är man alltid minst två. Man kan aldrig nå ett önskat resultat utan ett väl utvecklat samarbete mellan dessa parter.

Glädje - Att leva med hund ska vara roligt för alla, och jag vill att all träning ska vara glädjerik för såväl ägare som hund.

UtbildningarInstruktörens utbildning
* Hundpsykolog/Problemhundskonsult
* Hundinstruktör
* Kantarellsöksinstruktör
* Rallylydnadsinstruktör
* Diplomathundsförare
* Instruktörens hundar är även utbildade diplomathundar och används som hjälp vid kurser och privatträningar.

 

Instruktören tävlar även aktivt i Freestyle och Heelwork to music. Har tävlat för svenska landslaget och representerat Sverige på VM, NM, SM samt tagit U-SM silver i HTM.

bottom of page